L'empresa

Cedinsa és una companyia líder a Catalunya en inversió i gestió d’infraestructures, concretament, en el sistema de concessió per peatge a l’ombra i la segona en nombre de quilòmetres d’autopista gestionats.

Cedinsa és l’empresa responsable del disseny, la construcció, l’explotació i el manteniment del sistema d’autovies d’última generació de la Catalunya central: l’Eix del Llobregat (C16 Sant Fruitós de Bages – Berga), l’Eix del Ter (C17 Centelles- Ripoll), l’Eix d’Aro (Maçanet- Platja d’Aro) i l’Eix Transversal (C25 Cervera- Caldes de Malavella).

Amb centre de decisió a Barcelona, Cedinsa té la capacitat tècnica per impulsar i gestionar projectes públics i privats d’interès general.

Els socis fundadors de Cedinsa van ser quatre companyies (FCC, Copcisa, Copisa i Comsa) que van agrupar-se a finals de 2003 per concórrer en UTE al concurs del desdoblament de l’Eix Llobregat, obra que finalment els va ser adjudicada. D’aquesta manera naixia Cedinsa Eix Llobregat. Des del  començament, però, es van plantejar l’objectiu de donar continuïtat a l’acord fundacional transformant-lo en un grup empresarial especialitzat en la concertació público- privada per a la construcció i gestió d’infraestructures de mobilitat.

 

Els esforços van donar resultat, i fins avui han estat adjudicades a Cedinsa tres concessions més: l’Eix d’Aro, l’Eix del Ter i l’Eix Transversal. La construcció i explotació d’aquestes vies consolida l’empresa en el mercat i li permet afrontar nous reptes.ç

Durant el mes de Març de 2021 es va culminar amb èxit el procés d’adquisició de Cedinsa per part de Vauban Insfrastructure Partners. D’aquesta manera Vauban, que ja participava a Cedinsa a través de Mircom –amb un 80% del capital– i Copisa Concesiones –amb un 90% del capital–, es va convertir en l’accionista majoritari de la nostra companyia.

Infraestructura en servei

Concesionària
Adjudicació
Kilómetres
Inversió
Fons propis

Cedinsa
Eix del Llobregat

Oct 2003

39 km

279 M€

34,7 M€

Cedinsa
Eix d'Aro

Oct 2005

27 km

79 M€

11,0 M€

Cedinsa
Eix del Ter

Jun 2006

48 km

285 M€

60,2 M€

Cedinsa
Eix Transversal

Jun 2007

152 km

778 M€

100 M€

Cedinsa Conservació

Cedinsa Conservació (Ceconsa) es constitueix a finals de 2010 per donar assistència a les necessitats d’explotació i gestió del patrimoni de les concessions de Cedinsa.

Està dotada del personal, les instal·lacions i els mitjans adients per complimentar tot allò que precisa l’explotació d’una infrastructura viària.

Disposa en aquests moments de tres centres de conservació a Gurb, Puig Reig i Llagostera i un centre de control a Puig Reig que integra tots els senyals i rep tota la informació generada pels sistemes de control de tràfic i de seguretat implantats a les infraestructures de Cedinsa.

Si continúas navegando por esta web, aceptas usar las cookies. Más información.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca