Eix del Ter: L’autovia entre la Muntanya i el riu

La concessió de l’Eix Ter comprèn la gestió de la via que uneix l’enllaç de Centelles Sud amb Ripoll, amb un longitud de 48,57 km.
Cedinsa s’ha fet càrrec de la construcció, el finançament i l’explotació de l’autovia, que discorre sobre l’antiga C-17, via que uneix de sud a nord els municipis de Vic, Sant Hipòlit de Voltregà, Torelló, Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Les Llosses i Ripoll, seguint en gran part la vall del riu Ter.

285 milions d'euros

Inversió inicial

60,2 milions d'euros

Fons propis

225,1 milions d'euros

Aportació Generalitat

Obra Executada

Es tracta d’una obra de gran complexitat tècnica, ja que ha calgut encaixar una autovia entre la muntanya i el riu. Això ha estat possible mitjançant grans trinxeres de roca, viaductes sobre el riu, murs a mitja vessant, terraplens de grans dimensions i túnels (4 km dividits en 8 túnels).

25 km

desdoblats de la carretera existent (Masies de Voltregà – Ripoll)

23 km

posada a zero (Centelles – Masies de Voltregà)

3

posada a zero (Centelles – Masies de Voltregà)

8

nous túnels (4.481m)

3

nous enllaços

Infraestructura en servei

Aquesta obra ha permès incrementar la seguretat del trànsit i reduir la congestió de l’actual C-17. A més, aquest projecte es localitza a la Catalunya central, on manca una bona xarxa de comunicacions viàries, aquest fet afavoreix el creixement de l’economia de la zona.

48 km

d'autovia

103

estructures

98

murs

14

túnels i falsos túnels (6.352m)

24

enllaços i semi enllaços

Obres a destacar

  • Estructura mixta (viaducte O.F. 3.1). Situat al PK 70+405 té una longitud de tauler de 291.5m i una amplada de 24m. Aquest viaducte permet salvar el segon creuament de la variant amb el riu Ter. El pont consisteix en una estructura mixta formada per dos calaixos metàl·lics completats amb una llosa de formigó superior de 30cm de gruix. Les pilastres tenen una alçada variable entre 11.112 i 17.24m i són de 1.7m de diàmetre. Cal tenir en compte que els efectes sísmics han tingut gran importància en la selecció dels sistemes de recolzament.
  • Mur de Ripoll. És un mur de 560 metres de longitud situat entre els pk 12+921 i el pk 13+410 de la calçada sentit Ripoll. Té una alçada màxima de 16,00 metres. El mur s’ha projectat amb tipologia en T d’alçada variable. Les dimensions dels diferents elements del mur s’adapten segons l’alçada: alçades inferiors a 11m, alçada inferiors a 14m i alçades inferiors a 16m. Exceptuant els tres primers mòduls que es recolzen sobre el terraplè existent, el mur té la seva fonamentació encastada en el substrat rocós.
  • Túnels. Menció especial mereix l’execució de 8 túnels de nova construcció en la zona del Pre-pirineu que comporta una variabilitat molt alta dels terrenys a excavar, i que s’ha resolt amb total efectivitat. La formació geològica travessada en els túnels de St. Quirze, Ginestet, Codines, Montesquiu i el túnel de Bellavista és la formació Puigsacalm.

Si continúas navegando por esta web, aceptas usar las cookies. Más información.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca