Eix del Llobregat: Una autovia que integra el territori

L’eix del Llobregat (C16) entre Sant Fruitós de Bages i Berga és la primera carretera catalana finançada amb el sistema de peatge a l’ombra. Aquesta modalitat de col·laboració  público- privada, consisteix en que el  concessionari assumeix els riscos de construcció, explotació, finançament i trànsit. L’Administració repaga aquesta inversió a través de la tarificació dels vehicles que circulen per la via.

279 milions d'euros

Inversió inicial

34,7 milions d'euros

Fons propis

28,4 milions d'euros

Aportació Generalitat

221,6 milions d'euros

Sindicat Bancari

Obra Executada

El tram de nova construcció (Puig-reig – Berga), bàsicament s’ha separat del riu Llobregat i s’ha dissenyat per les zones de la carena, d’aquí la quantitat de viaductes existents. Les magnituds principals són:

21 km

de desdoblament de la carretera existent (Puig-reig – Berga)

19 km

posada a zero (Sant Fruitós de Bages – Puig-reig)

9

nous enllaços

16

nous viaductes

4

túnels i falsos túnels (2.250m

Infraestructura en servei

La gran capacitat de transformació social d’un eix europeu com aquest fa necessari l’esforç d’adaptació a escala local de la repercussió d’aquest gran infraestructura de llarg recorregut. La solució adoptada es plasma en un tram de 39 km d’eix transeuropeu E-9 amb una autovia de dos carrils per calçada.

39 km

d'autovia

90

estructures

58

murs

4

túnels i falsos túnels

20

enllaços i semi enllaços

Obres a destacar

  • Viaducte de Puig Reig: es tracta d’un viaducte de secció mixta que transcorre per sobre del riu Llobregat. Té una longitud de 568m i 9 vànols de 64m de llum màxima i 43 m d’alçada màxima de pila. El traçat curvilini en planta i l’existència d’un acord vertical en alçat van afegir dificultat a l’encaix del viaducte en la fase de projecte.
  • Té verd: és un mètode de restauració de talussos que permet integrar grans pendents. Consisteix en definir un graonat sobre el talús en forma de jardineres en bancada construïdes amb una malla longitudinal suportada per terra vegetal.
  • Talús Royal: és un mètode de generació de talussos totalment integrats a l’entorn deixant la pendent natural del material de cada estrat que aflora en la excavació i aprofitant les fractures naturals del massís. El resultat és un talús de morfologia variable en alçada que intenta simula una vessant natural.

Si continúas navegando por esta web, aceptas usar las cookies. Más información.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca