Eix d'Aro: La principal via d’accés a la Costa Brava

L’any 2005 la Generalitat va adjudicar a Cedinsa les obres de construcció i explotació de l’Eix d’Aro (C-35-C65-C31) amb una inversió de 79.1 milions d’euros. La concessió és per un període de 33 anys i abasta una longitud de 27km des de Maçanet de la Selva fins a Platja d’Aro. Era necessari el desdoblament del tram de Vidreres a Llagostera degut a l’increment de trànsit que s’havia produït els darrers anys.

79,1 milions d'euros

Inversió inicial

11,0 milions d'euros

Fons propis

23,4 milions d'euros

Aportació Generalitat

44,7 milions d'euros

Financament Bancari (laCaixa)

Obra Executada

La concessió de Maçanet- Platja d’Aro consta de 27 km. de via. Dos trams d’aquest trajecte – entre Maçanet i Platja d’Aro i entre Llagostera i Platja d’Aro – ja comptaven amb quatre carrils i Cedinsa hi ha dut a terme obres de millora del ferm, ampliació d’un tercer carril de trenat i l’adequació de la senyalització i l’abalisament. El tram de Vidreres a Llagostera, no obstant, constava només d’un carril per sentit i es va desdoblar per aconseguir dos carrils per sentit amb calçades separades, eliminant els passos a nivell i executant-hi nous accessos.

16 km

de desdoblament de la carretera existent

12 km

posada a zero (Maçanet- Vidreres i Llagostera – Platja d’Aro)

6

enllaços

4

passos inferiors i 3 passos superiors

60

obres de drenatge

Infraestructura en servei

Es tracta d’una obra pionera a la regió de Girona que ha millorat notablement les comunicacions de la zona, amb el consegüent benefici econòmic i de benestar que comporta pels ciutadans de les comarques gironines.

27 km

d'autovia

15

enllaços

76

estructures

39

murs

Obres a destacar

  • És una obra pionera en la regió de Girona, pel que fa a la utilització d’un préstec de terres de sauló de 700.000m³.
  • Gestió del sanejament d’un abocador no controlat amb residus d’amiant que va suposar un protocol de retirada de residus amb big-bags fins l’abocador de Castellolí.

Si continúas navegando por esta web, aceptas usar las cookies. Más información.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca